Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Skapa ditt eget hemmaspa

Skapa spakänsla i ditt badrum

Badrummet ska kännas harmoniskt och lugnt, ett rum där du kan ta det lugnt och slappna av efter jobbet eller dylikt. För att få en spa-upplevelse behöver man varken åka långt eller totalrenovera badrummet hemma. Själva essensen i ett spabesök är ofta avkopplingen och njutningen för alla sinnen.

Vill du ändå inreda ditt badrum med spakänsla så är badkar ett måste, en dusch gärna från taket är också härligt. Bastu är en annan inredning som verkligen har spakänsla.

Mora X Collection badkar

Mora X Collection badkar

Här kommer några enkla och inte kostsamma punkter som hjälper dig att inreda badrummet med spakänsla.

  • Textilier som handdukar, en härlig morgonrock och en fluffig badrumsmatta skapar värme i badrummet. Har du ett fönster i badrummet, sätt in en gardin.
  • Skapa en avkopplande känsla med doftljus och doftpinnar. Gärna i en lugnande doft t ex våra doftljus Nature i dofterna Calm, Relax m.m.
  • Mycket växter känns också härligt, ta in naturen i badrummet. Naturen är avkopplande i sig så där hämtar vi inspiration. Eukalyptus sprider till exempel en härlig, uppfriskande doft i vattenångorna, står länge och kostar inte många kronor.
  • Härliga kroppsprodukter som bodylotion, väldoftande tvål, lermask m.m. känns också som ett måste i ditt spabadrum. Ta egentid och koppla av i badet eller duschen med härliga produkter.
  • Att styla badrummet med vackra produkter i fina förpackningar.
  • Varma handdukar, känns lyxigt med handdukstork.
Infraröd bastu från Tylö. Ett energisnålt alternativ till en vanlig bastu.

Infraröd bastu från Tylö. Ett energisnålt alternativ till en vanlig bastu.

Skapa stilen spabadrum
Tips när du ska inreda ett badrum med spakänsla och vill ha kakel, klinker eller granitkeramik.

  • Hotellkänsla. Välj granitkeramik med marmorutseende. Gärna polerad dvs blank yta som känns lyxig. Sätt in samma platta på både golv och vägg för enhetlig och lugn känsla. Titta på Jolie grey, Prestigio, Elegant, Marmi nero mfl. Inred med ett stort badkar och inbyggnadsblandare.
  • Japandi badrummet. Japandi mixar en japansk och Skandinavisk stil, det är minimalistiskt och avskalat. Ljusa färger som beige eller greige och inslag av trä antingen i kommoden eller som träklinker. Sätt in en takdusch med stort munstycke så att du får en vattenfallskänsla. Titta på Azuma, Sensi, Dolphin mfl.
  • Rustikt. Det rustika badrummet har mycket värme och ofta kulörer i beige och terracotta. Titta på serier som Materia, Ceppo di Gré, Eternity. Här kan det vara fint med ett tassbadkar.