Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Vår historia

Det här har hänt på Kakelspecialisten genom åren

1992
Vi startar företaget Kakelspecialisten när vi i november för första gången öppnar butiksdörren åt våra första kunder! Adressen var då Arenavägen 83 i Globenområdet i södra Stockholm. Privatkonsumenter och professionella hantverkare var de primära och försäljning var inriktad på kakel, klinker och mosaik. På Kakelspecialisten arbetar nu 7 personer.

1993
Kakelspecialistens startar sin kundtidning Plattologen, som vänder sig till marknadens kakelproffs. Folke Hellström tillträder som VD för bolaget, en legend i kakelbranschen.

1996
Vi förvärvade hela fastigheten vid Globen som vi tidigare hyrt delar av. Snart hade vi fördubblat såväl butiks- som lagerytan till 1.200 m² respektive 2.200 m². Vi adderade projektverksamhet till vår affärsidé och den första stora projektleveransen var alla klinkerplattor till stora och nyrenoverade Farsta Centrum. Nu var Kakelspecialisten utvalda kundsegment konsument, proffs och projekt.

2000
Efter 8 år av en fantastisk tillväxt, många nöjda kunder och mycket roligt arbete nådde vi en årsomsättning av 100 Mkr. Från att företaget startade med 7 medarbetare var vi nu 33 stycken som alla hjälpte våra kunder med kakel, klinker, badrumsinredning, fix och fog.

2002
Kakelspecialisten firar 10 år!

2005
Kakelspecialisten väljer att starta samarbete med och egenimport från tyska Sopro, en av Europas största tillverkare och varumärken av tätskikt, fix och fog.

2006
I december förvärvar DAHL Sverige AB samtliga aktier i Kakelspecialisten AB. DAHL Sverige ingår i den franska storkoncernen Saint Gobain. Vid denna tidpunkt omsätter Kakelspecialisten 130 Mkr och består av 42 medarbetare.

2008
Kakelspecialisten öppnar en av Europas största specialutställningar av kakel, klinker och klinker för arkitekter, inredare och byggherrar. Vi gav detta koncept namnet Kakelspecialisten Projekt och adressen blev Medborgarplatsen 25 på Södermalm i centrala Stockholm. Första utgåvan av vår nya kundtidning Plattologen Projekt kommer ut och den vänder sig till arkitekter och inredare.

Stockholm Stad låter formellt kommunicera att de avser bygga Stockholmsarenan (sedermera Tele 2 Arena) i Globenområdet på den tomten där vår butik, lager och kontor låg.

 2011
Efter ett år av förberedelser, byggnationer och flytt öppnade vi den 17:e september vårt nya huvudkontor med butiks- och lageranläggning på Sockenvägen 289 i Årsta Park. Butiken är med sina 2.800 m² den största kakel- och badutställningen i Skandinavien och en av de större i hela Europa

Vårt Proffscenter med sin butik, utbildningslokal m.m. om 600 m² och den i särklass största på marknaden. Lagret är 4.200 m² till ytan och har en kapacitet om att inhysa c:a 4.000 pallar.

 

2012
Kakelspecialisten har den stora förmånen att få leverera samtliga kakel- och klinkerplattor samt all tätskikt, fäst- och fogprodukter till såväl Friends Arena som Tele 2 Arena. Företaget firar också 20 år! Det här är första året för Kakelspecialisten Projekts återkommande nyhets- och trendevent för arkitekter.

2013
Vår anläggning i Årsta blev direkt en affärsmässig succé där kunderna stortrivs med det nya och förbättrade läget och lokaler. Efter två goda och väldigt roliga år i de nya lokalerna uppvisar företaget en omsättning om 152 Mkr och har vid detta lag 43 medarbetare
Kakelspecialisten levererar allt kakel till den konstnärliga utsmyckningen Ager Medicinae vid Nya Karolinska. Konstnären Kristoffer Zetterstrand tilldelas Stora Kakelpriset 2013

2014
Som första företag inom den svenska kakelbranschen lanserade Kakelspecialisten en kundklubb för sina proffskunder. Den fick givetvis heta Kakelklubben.

2015
Det här blev ett succéår för Kakelspecialistens projektverksamhet med flertalet större leveranser till spännande byggnadsprojekt. De som sticker ut lite extra mycket är fasadprojekten Fredriksdal i Hammarby Sjöstad och i eXlent i Hyllie/Malmö. Leveranser till två stora badhus- och poolprojekt blev det också i Munktellbadet i Eskilstuna och Hjortenbergsbadet i Nyköping.

2017
Vi firar 25 år det här året!  Kakelspecialisten startar sin e-handel. Det här året lanseras också företagets koncept Kakelxxl med storformatiga keramiska plattor.

2019
Kakelspecialisten får priset Distributor Award 2019 som delas ut av Confindustria Ceramica i Italien. Priset delas ut till utvalda företag som ett erkännande för deras arbete med att främja italiensk keramik i Italien och i övriga världen.

2020
Implementering av ett helt nytt lagerhanteringssystem sker på företaget med syfte att bl.a. än mer utveckla företagets leveranssäkerhet och servicepunkter.