Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Kökstrender 2023

stilar och kulörer

2023-09-24

Här kommer en trendspaning på vad vi ser för material och kulörer som kommer starkt till köket. Köket är ju i särklass ett av de populäraste rummen i hemmet och idag kan du hitta produkter i alla möjliga stilar till ditt kök. Köket är också ett rum som det är ganska enkelt att göra om med enkla medel. När du renoverar köket så är köksinspiration mycket värt, hoppas denna spaning hjälper till.

 1. Vita kök
  Efter flera år av grått och beige gör nu vita kök en comeback år 2023. Det är kakel i  off-white och naturvitt som gäller t ex Look bianco. Kombinera gärna med en granitkeramik med kalkstensutseende t ex Enskede.

 2. Gröna kök
  Grönt är en kulör som är populär i inredning och även i köket. Grönt kakel finns det massor av olika varianter att välja på i storlek och nyans. Ofta kombineras det gröna kaklet med ett trärent eller vitt kök. Du kan också kombinera t ex grön marmor Nero Marquina eller marmorklinker Marmi Verde med ett mörkbrunt kök.

 3. Naturnära kök
  Att vi alla gillar naturkulörer som beige i alla varianter och  jordfärger märks i köken. Vi vill ha harmoniska och lugna kök och då är dessa kulörer perfekt. Kombinera med trä (träklinker) och kalksten (granitkeramik). Vi ser trärena kök med mycket träkänsla. Mixa trä och sten. Väljer du en granitkeramik som har ett kalkstensutseende t ex. Enskede så får du en lättskött platta i köket.  Kika gärna också på Jura som har en fin känsla av Jura kalksten. 
look bianco

Look bianco

japandi

Vibes

Ardenne i modulare format

Ardenne i modulare format

Kakel Tint (beställningsvara)

Kakel Tint (beställningsvara)

4.Japandi kök
Ett kök i Japandistilen ligger väldigt nära det naturnära köket. Stilen är minimalistisk och kombinerar den japanska och den Skandinaviska inredningen.  Japandi-stilen är avskalad men har varma inslag som mörkt trä, den känns harmonisk och elegant. Titta på kakel Vibes som har moderna färger och olika grafiska mönster. Fint är även att sätta Kit-kat mosaik i köket.


5. Mer färg i köket
Nu vill vi ha mer färg och kulörer i köket. Här har verkligen Toniton slagit an på den stilen och här kan du hitta massor av olika produkter till köket i olika kulörer som peach, grönt, blått m.m. Matcha kökskakel, golvklinker, kök från Marbodal, belysning, handtag, köksblandare.


6. Rostrött
Rostrött i kakel kommer starkt i år. Gärna avlånga plattor som sätts stående. Se serie Averio. Här ser vi också olika typer av terracottafärg t ex i klinker Silano som är fin att sätta i fiskbenssättning.

De flesta produkter som jag nämner finns i vårt ordinarie sortiment och går att köpa online eller i butik. Står det beställningsvara så kan du köpa det i butiken eller via kundservice.

 • T-squareT-square
 • Jura granitkeramikJura granitkeramik
 • Kakel VermontKakel Vermont
 • Materia EcruMateria Ecru
 • Granitkeramik ÖlandGranitkeramik Öland
 • Artwood, beställningsvaraArtwood, beställningsvara
 • Toniton peachToniton peach
 • T-brick SharkT-brick Shark
 • Curvy kakelCurvy kakel
 • VibesVibes