Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Lantlig inredning på 4 sätt

2024-06-25

4 lantliga inredningstilar

Att inreda i den lantliga stilen är vi många som gillar. Det kan vara i din bostad eller i din sommarstuga, stilen passar in i lägenheten i stan, i villan eller i sommartorpet. Jag har här listat 4 olika stilar som man kan säga är lantliga – 2 svenska, 1 Italiensk och 1 engelsk. Alla har lite olika kännetecken som kulörer och produkter men de har också mycket gemensamt.

lantlig stil

Svenska sommarstilen

När man tänker på den lantliga stilen så är det ofta den svenska sommarstilen. Här ser vi pastellfärger som ljusgrönt, ljusblått, rosa och ljusgult,  mycket gröna kulörer, vitt biselado kakel, blommigt, oktagonklinker, schackrutigt eller randigt gärna grönt och vitt . Bucchero är ett vitt kakel med spetsmönster, passar fint in i stilen. Kommoder med en hantverkskänsla som t ex Saga från Björbo badrum och You från Dansani.

Se kakel, klinker och inredning i stilen här

skandinavisk inredning

Skandinavisk minimalism

Här ser vi ett avskalat och minimalistiskt sommarhem med ljusa kulörer som vitt och beige, kalkstenskänsla på plattorna och trä, gärna ek. Vår granitkeramikserie Enskede, Bricmates serier som Norrvange och Runö, Havens kommoder i ek, olika kakel i nyanser av vitt och beige som t ex Look Bianco och Tetris white. Inredningen ska vara enkel och det ska inte vara för mycket detaljer eller färger, kulörerna går i naturlig skala som beige, greige, brunt och vitt.

italienskt rustikt

Italiensk rustik inredning

Kanske en romantiserad stil men här vill vi se mönstrad klinker med majolica känsla som t ex i serie Mar, handgjorda plattor, rustik granitkeramik som gärna får läggas i modulmönster eller fiskben. Härliga tvålar med doft av Sicilianska citroner. Inredningen känns vintage och lite skavd som att den funnits där i många hundra år. Inspiration hämtas från vinkällare.  Badrum med granitkeramik i varma kulörer som beige, tortora och brunt. Här sätter vi in ett tvättställ i form av en porslinsskål kanske på en vanlig bänk istället för kommod. Alchimia är en mönstrad hexagon som passar in i stilen.

engelsk stil

Engelska badrum

På den engelska landsbygden ser vi mycket blommönster gärna rosor. Kaklet eller klinkern får gärna kännas som en tapet, här halvkaklar vi ibland badrummet och sätter då en blommig tapet på övre delen av väggen.  Härliga färgkombinationer med mycket kulörer i rosa, gult, grönt, rött m.m. Klassisk engelsk badrumsinredning från Burlington i krom eller mässing. Tvålar med dofter från den engelska trädgården Kew Garden. Den här inredningsstilen är maffig med kulörer och mönsterkrockar.