Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Kökstrender 2021

2021-01-04

Stilar och trender som kommer synas mycket i år i köket är:

 1. Naturlig färgskala
  Beige, greige, grått, jordnära färger på kakel och klinker i köket och  som skapar en varm men ändå minimalistisk inredning. Även köksinredningen kommer i den här färgskalan och fint är att matcha kök och kakel toniton.

 2. Naturen flyttar in
  Den här punkten hör i hop med 1:an, här syns mycket grönt i olika toner. Kakel i buteljgrönt eller ljusgrönt, nu ser vi också mycket Salviagrönt kakel som har en mer grågrön ton. Köken kommer också i grönt.

 3. Mer tid i köket
  Nu när vi spenderar mer tid hemma och även arbetar hemifrån så är köket en central punkt i hemmet. Om du ska göra om i köket fundera gärna på hur du kan få en ombonad och trivsam miljö där du kan spendera mycket tid. Välj hållbara material.

 4. Storformat i köket
  Nu ser vi mycket storformat när det gäller stänkskydd. Välj en 60x60 cm klinker med sten- eller marmorutseende som stänkskydd. Fina keramiska ytor med lite fog. Många satsar på ännu större format och sätter in en tunn keramisk skiva på väggen och har samma utseende på bänkskivan. En keramisk skiva (kakelxxl) kan vara 120x240 cm och då blir det nästan ingen fog alls.

 5. Mindre format på kakel
  I motsats mot storformat så ser vi också en tillbakagång till det lilla kakelformatet. Här ser vi mycket sekelskifteskakel i vitt, grönt och rött - gärna biselado. Nya serie Tbrick i storlek 5,2x16 cm är jättefin att sätta stående eller liggande i kök, kaklet har en stor variation i kulörerna och känns handgjord. Finns i massor av färger.

 6. Fiskbensättning i köket
  Sätt kaklet i fiskbensmönster som stänkskydd eller lägg klinker i fiskbensmönster på golvet.

 7. Kulörer toniton i köket
  Mer kulörer i köket och gärna matcha inredning med kökskakel. I konceptet Tontion hittar du kakel, klinker, belysning, köksblandare, handtag i sex olika kulörer och alla går att matcha med varandra. Nytt i konceptet är kök från Marbodal som också finns i toniton kulörerna.

Bild: Kakel Tbrick Petroleum

 • Kök TonitonKök Toniton
 • Vedum kök MajaVedum kök Maja
 • Toniton Combine verticalToniton Combine vertical
 • Klinker La Roche i naturkulörKlinker La Roche i naturkulör
 • Tbrick i fiskbensmönsterTbrick i fiskbensmönster