Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Grön marmor i badrummet

marmor klinker

2023-10-24

Både grönt som kulör och marmor som utseende i badrummet är något många efterfrågar just nu. Marmorlooken har gör att badrummet får en exklusiv och lyxig känsla och med en grön marmor så plockar du in en naturlig känsla och skapar ett lugn och harmoni vilket man ju gärna har i ett badrum.

Självklart kan du inreda ditt badrum med riktig grön italiensk marmor som t ex. Verde Alpi. En natursten som bryts direkt ur naturen och där ingen platta är den andra lik. Den har en tyngd och känsla som verkligen är klassisk. Marmor kräver dock en viss behandling för att hålla sig vacker.

Nuförtiden finns det ett stort urval av granitkeramik eller marmor klinker med marmorutseende och också då grönt marmorutseende. Fördelen med en klinker är att den inte kräver behandling och är tåligt mot fläckar. Idag så tillverkas plattorna med väldigt naturtroget utseende och serierna innehåller oftast ett stort antal ”marmormönster” vilket gör att det inte upprepas på väggen eller golvet.

marmor klinker Marmi verde

Kolmårdsmarmor är en eftersökt marmortyp och Bricmate har därför skapat en granitkeramik med det typiska gröna marmorutseendet från den svenska marmorn som brutits i Östergötland i årtionden. Serien heter också Kolmården, här är det stor variation i nyanserna och plattan har en melerad yta som skiftar i mellan- och ljusgrönt med inslag av grått.

Marmi Verde har ett dramatiskt mörkgrönt utseende med stora vita vener och en högblank yta. Med den här granitkeramiken skapar du ett riktigt WOW badrum om du sätter plattan på både vägg och golv. Du kan också välja att bara använda den på golvet i kombination med vitt kakel på väggen och du får ett mer minimalistiskt badrum.

marmor klinker irish green

Paradiso green är en nyhet i vårt sortiment som har en ljusgrön kulör och vener i toniton. Ljust ljusgrönt ser vi mer och mer av i  badrummet, kanske en motreaktion mot allt det mörkgröna. Med Pardiso får du ett ljust och luftigt badrum som känns fräscht och friskt. Kombinera med en badrumsmöbel i svart, vitt, beige eller i trä.

marmor klinker paradiso

Bricmate Kolmården – beställningsvara
Irish green – beställningsvara
Marmi Verde – ord. lagervara
Paradiso green - beställningsvara

Säljs i butiken i Årsta och online.