Gör om med enkla medel

Du kan lätt göra om i badrummet utan att behöva starta en stor och omfattande renovering. Här ger vid dig några tips för hur du fräschar upp badrummet i ett nafs.

1. Byt handdukar och badrumsmatta
Släng alla gamla slitna handdukar och satsa på nya i en fräsch färg. Har du vitt badrum har du nu chansen att få in lite färg i badrummet, varför inte turkost eller korallrött? Matcha även med en ny badrumsmatta. Kakelspecialisten har handdukar och mattor från Gripsholm, skön och hög kvalitet. Finns i c:a 20 olika kulörer att välja bland.


2. Måla om fogarna

Du kanske har gamla och lite skitiga fogar i badrummet och som kanske inte blir helt rena trots at du skrubbar.  Måla enkelt om dem i valfri färg med en produkt som heter FUF (finns i vitt, olika grå färger och svart). Rena och fina fogar gör jättemycket för utseendet i badrummet.

3. Byt ut krokar och tillbehör
Det kanske låter lite vanskligt men du kan ta bort gamla krokar och toapappershållare. Var noga med att fylla i silikon i de gamla borrhålen så inte fukt kommer in. Sen kan du satsa på snygga tillbehör som du antingen limmar upp, använder sugpropp eller som är golvstående (t ex. toapappershållare).


Satsa även på nya tillbehör som tvålpump och tandborstmugg på handfatet, hitta färgglada från Cult design eller stilrena svarta och vita från Vipp.

4. Byt ut golvbrunnsilen
Har du en rund standardsil i duschen kan du byta ut den till en nya snygg som finns i olika grafiska mönster, kallas utbytessil.

5. Byt blandare eller duschmunstycke
Att byta blandare behöver inte kosta mycket men du ska helst använda en rörmokare för att koppla in den. En ny blandare gör mycket för intrycket i badrummet. Köp en blandare i den stil som du har i badrummet, i dag finns det ett oerhört stort sortiment blandare i alla stilar från moderna vattenfallsblandare till gammaldags blandare i mässing. Har du dusch kan du byta ut själva munstycket, kika på Hans Grohe, serie Raindance.

6. Satsa på vackra produkter i fina flaskor
Köp in fina badrums- och kroppsprodukter i vackra flaskor eller med fina etiketter. Blanda gärna från olika serier så det inte blir för matchat, håll dig till en stil dock till exempel grafiskt svart och vitt eller romantiskt med mycket rosa och rosdoft. Välj produkter som du tycker doftar gott, du kan också köpa aroma-sticks så får du bort oönskad lukt i badrummet.

7. Köp nytt duschdraperi
Har du inte duschdörrar utan draperi, köp ett nytt i vackert mönster eller enfärgat. Ett duschdraperi bör du byta emellanåt så att det känns fräscht och inte mögligt.

8. Få undan alla saker i vackra askar
Köp fina glasburkar på loppis eller köp plastlådor och förvara alla småpryttlar i badrummet.

9. Kakeldekorer
Har du otur och har ett fult kakel eller tråkigt vitt standardkakel kan du göra en bård eller mönster med klisterkakeldekorer. Går lätt att ta bort om så behövs. Finns i enfärgat eller med mönster t ex marockanskt.

 

Hoppas att dessa tips kommer till nytta. Alla produkter hittar du i accessoaravdelningen på Kakelspecialisten i Årsta.

Visa plattor +

Close