Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Viktigt meddelande

felaktig information i BKR info

2022-04-08

Med anledning av innehållet i BKR info från Byggkeramikrådet 1 april-2022.

Hej,
Fredag 1:a april sände Byggkeramikrådet* ut ett nyhetsbrev, BKR info, till PER-anslutna företag. Nyhetsbrevet hade underrubriken ”Så påverkas vår bransch av kriget i Ukraina”.  Bland annat så skriver Byggkeramikrådet där att p.g.a. råvarubrist, förhöjda energikostnader m.m. så kommer italienska tillverkare i närtid att helt stänga ned sin produktion av kakel och klinker.

Från Kakelspecialisten låter vi härmed meddela att detta är ett felaktigt påstående och det stämmer således inte.

Vi på Kakelspecialisten är på daglig basis i kontakt med våra tillverkande leverantörer i Italien och ingen av dem har några planer på att stänga ned sina produktioner. På grund av kriget i Ukraina, rådande sanktioner m.m. är deras tillvaro stundtals utmanande. Dessa utmaningar medför ibland prishöjningar, ev. något längre leveranstider men de avser oförtrutet att fortsätta sin tillverkning och sina leveranser.

Som kund till Kakelspecialisten kan du vara trygg med att vi fortsätter lagerhålla och leverera de kakel- och klinkerplattor som ingår i vårt sortiment.

För mer information, tveka inte att höra av dig till oss!

Med vänlig hälsning
Jay Lindgren
VD, Kakelspecialisten

 

* Byggkeramikrådet (BKR) är den svenska branschorganisationen för kakel och klinker. Deras syfte är att verka för god användning av kakel samt administrerar och utbildar kring branschreglerna (BBV) för keramiska badrum. BKR ägs gemensamt av Plattsättnings Entreprenörernas Riksförening (PER) och leverantörssammanslutningen Kakelföreningen (KAF). Kakelspecialisten är ett medlemsföretag i KAF.

Hej!
Kontakta oss om du har frågor kring den aktuella situationen eller vill ha mer information.

Med vänlig hälsning
Jay Lindgren, VD

Välkommen att kontakta oss