Vid pennan
Gunilla Eriksson
E-post
RSS - Kakelspecialisten Blogg - Kakel & Bad

Badrum med fina färgkombinationer

2010-04-16

Badrum med fina färgkombinationer

I Ballingslövs nya sortiment hittar jag det här fina badrummet. Älskar färgkombinationen valnöt, turkost och vitt. Den här bilden visar också hur fint det är med mosaikgolv i badrummet.

Serie Vision från Ballingslöv

/Gunilla Eriksson

Badrumssupporten # 2 Att välja toalett i badrummet

2010-04-15

Badrumssupporten # 2 Att välja toalett i badrummet

En toalettstol är ett måste i ett badrum. Förutom att välja en toalettstol som är snygg och som passar in med övrig inredning i badrummet så finns det lite andra saker som man kan tänka på inför inköpet.

Jag rekommenderar alltid att köpa en vägghängd toalett men det kräver antingen att man bygger in cisternen eller har en ”låda” för den. Återkommer med särskilda tips om vägghängda wc senare i bloggen. Nu pratar vi golvstående toaletter.

En toalettstol ska vara bekväm och hygienisk, jag tycker också man ska tänka på att den är snålspolande. Om du byter ut en gammal toalett i en gammal fastighet mot en snålspolande så kolla gärna med en rörmokare att det fungerar med avloppssystemet. Det kan vara så att om de gamla ledningarna har dålig lutning så blir det ev. stopp när man använder mindre vatten för att spola.

Tänk på att placeringen av toalettstolen helst inte ska vara direkt när man kommer in i badrummet, toalettstolen är ju inte den möbeln man vill se först. Man är ju dock styrd av var avloppet är placerat i badrummet om man renoverar ett gammalt badrum.

För att lätta kunna rengöra toaletten försök hitta en modell som är så ”slät” som möjligt och inte massa krumbukter där smuts kan fastna. Det är en fördel om du kan ta bort toalocket lätt så du kan rengöra där också.

En funktion som kanske känns onödig men som jag tycker är kanon är soft-close. Du slipper höra toalettlocket slamra så fort du eller någon familjemedlem (eller granne) varit på toaletten, utan lockat landar mjukt och tyst på toaletten.

På bilden ser du Nordic Star från Gustavsberg och den är behandlad med ceramic plus och bildar en smutsavvisande yta vilket gör den mer lättstädad. Kakelspecialisten säljer alla kända varumärken av toaletter, storsäljare är IFÖ, IDO, Svedbergs och Gustavsberg.

/Gunilla Eriksson

Sjösten på TV3

2010-04-12

Sjösten på TV3

I torsdags (8/4) inredde duon Simon & Tomas med grön sjösten från Kakelspecialisten. Klassiskt material.

Bild från www.tv3.se

/Gunilla Eriksson

Badrumssupporten #1 Inreda ett litet badrum

2010-04-07

Badrumssupporten #1 Inreda ett litet badrum

Idag startar en ny serie här på bloggen som jag kallar badrumssupporten och där tanken är att ge lite tips om hur du skapar ett härligt badrum. Vi börjar med det lilla badrummet.

Många är vi som har ett litet badrum och som gärna vill få det att kännas större. Det finns en hel del knep att ta till när man ska inreda sitt lilla badrum.

- Sätt ljust kakel gärna i storlek 20x25, 20x30 eller 20x40 och sätt dem liggande så att det bildas en horisontell linje i badrummet vilket gör att det känns större.
- Du kan också välja mindre plattor eller mosaik i badrummet.
- Golvet får gärna vara mörk klinker, effekten av ljusa väggar/tak och mörka golv gör att det skapas en rymd i rummet.
- Speglar fungerar alltid som rumsförstorare, kanske kan man sätta speglar på två väggar? Tänk på att det måste vara stora speglar för att få till den här känslan.
- Badrumsmöbler – välj små och få badrumsmöbler i badrummet. Ett övermöblerat badrum känns litet och trångt. Flera badrumsmöbeltillverkare har speciella badrumsmöbler för mindre badrum. Titta in t ex på Svedbergs och deras serie Easy.
- Om du har möjlighet vid t ex. nyproduktion , välj en vägghängd wc. Känns luftigare än en golvstående wc som tar mer plats.

bild till höger från Svedbergs

/Gunilla Eriksson

Grenverk i badrummet

2010-04-05

Grenverk i badrummet

Våren är på gång även om det inte riktigt känns så idag här i Stockholm då det snöat ymnigt. Lite badrumsinspiration kanske piggar upp? Här är serie Pearly från italienska Cerim. Plattan är vit och hamrad/vågig och finns i storlekarna 20x33,3 och 33x50 cm. Den fina dekoren i form av röda grenar tycker jag gör det hela speciellt. En fin detalj är occkså att de använt en röd kakellist och satt den lodrätt och den bildar på så sätt en “trädstam“ till grenarna.

Serien är beställningsvara hos oss.

/Gunilla Eriksson

Mer om mig